Share |

Θεέ του ουρανού και του παντός,

αυτείν’ οι γραμματισμένοι,

αυτείν’ οι πολιτισμένοι,

έκαμαν και κάνουν αυτά τα λάθη…

Στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ


Expedia

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Jeffrey Sachs Interview - An in Depth Analysis

Pro Palestinian Protest LIVE | Students Occupy Columbia University's Ham...

Δεν χαθήκαν όλα. Οι φοιτητές πέρασαν στο αγώνα
(Λέτε να τους ξεσήκωσε ο Κουτσούμπας?)

EΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ? Matt Hoh: Snowden, Assange, and Freedom of Speech.

Marlon Brando : ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΌ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ!

 ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΌ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠ΄ΤΙΣ ΗΠΑ!

Όλες οι αντιδράσεις:
Costas Tsiantis

Τροπάριο της Κασσιανής/ Hymn of Kassiani (Nektaria Karantzi - Live in Sp...


«Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Γυνή,

την σην αισθομένη Θεότητα, μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν,

οδυρομένη μύρα σοι, προ του ενταφιασμού κομίζει.

Οίμοι! λέγουσα, ότι νυξ μοι, υπάρχει, οίστρος ακολασίας,

ζοφώδης τε και ασέληνος, έρως της αμαρτίας.

Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων,

ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ•

κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας,

ο κλίνας τους Ουρανούς, τη αφάτω σου κενώσει•

καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας,

αποσμήξω τούτους δε πάλιν, τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις•

ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν,

κρότον τοις ωσίν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.

Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους,

τις εξιχνιάσει ψυχοσώστα Σωτήρ μου;

Μη με την σην δούλην παρίδης, ο αμέτρητον έχων το έλεος».


Psalm 22 / Vassilis Tsabropoulos & Nektaria Karantzi - ELEISON


Ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ 22. -
ΚΥΡΙΟΣ ποιμαίνει με καὶ οὐδέν με ὑστερήσει. 2 εἰς τόπον χλόης, ἐκεῖ με κατεσκήνωσεν, ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως ἐξέθρεψέ με, 3 τὴν ψυχήν μου ἐπέστρεψεν. ὡδήγησέ με ἐπὶ τρίβους δικαιοσύνης ἕνεκεν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 4 ἐὰν γὰρ καὶ πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σὺ μετ᾿ ἐμοῦ εἶ· ἡ ράβδος σου καὶ ἡ βακτηρία σου, αὗταί με παρεκάλεσαν. 5 ἡτοίμασας ἐνώπιόν μου τράπεζαν, ἐξεναντίας τῶν θλιβόντων με· ἐλίπανας ἐν ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου, καὶ τὸ ποτήριόν σου μεθύσκον με ὡσεὶ κράτιστον. 6 καὶ τὸ ἔλεός σου καταδιώξει με πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς μου, καὶ τὸ κατοικεῖν με ἐν οἴκῳ Κυρίου εἰς μακρότητα ἡμερῶν.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . Μεγάλη Τρίτη Μανώλης Μητσιάς Νίκος Γκάτσος Δημήτρης Παπαδημητρίου

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΑ  

Επόρνευσαν οί βασιλείς καί έκ τού οίνου τής πορνείας έμεθύσθησαν οί κατοικούντες τήν γήν*.  Κάτω απ’ τα λάβαρα της Ρώμης στην τέντα της Μαγδαληνής εσύ πατέρας της συγγνώμης κι εμείς παιδιά της ηδονής. Ζοφώδης και ασέληνος ο έρως της αμαρτίας Βραχνή ακούστηκε η κραυγή στα καπηλειά της πολιτείας εσύ αμνίον για σφαγή κι εμείς κριοί της αμαρτίας. Το πολύτιμον μύρον η πόρνη έμιξεν μετά δακρύων και εξέχεεν εις τους αχράντους πόδας σου. Δε σε πτοήσαν οι Πιλάτοι ούτ’ ο καιρός που ειν΄ εγγύς εσύ στων ουρανών τα πλάτη κι εμείς παρείσακτοι της γης Εγώ φως εις τον κόσμον ελήλυθα, ίνα πας ο πιστεύων εις εμέ εν τη σκοτία μη μείνη.

* Αποκάλυψις του Ιωάννου

Άλμπρεχτ Ντίτεριχ «Νέκυια, Συμβολή στην ερμηνεία της “Αποκάλυψης” του Πέτρου»

Το 1886 ανακαλύφθηκε στην Άνω Αίγυπτο μια περγαμηνή γραμμένη στα ελληνικά, που περιείχε την «Αποκάλυψη» του Πέτρου. Ο Άλμπρεχτ Ντίτεριχ (1866 -1908) που τη μελέτησε σημειώνει ότι πρόκειται για εσχατολογικές εικόνες από τον Άδη, «χωρίς ανάλογο στη χριστιανική γραμματεία». Με αφορμή την ανακάλυψη αυτού του κειμένου, ο Ντίτεριχ καταγράφει τις δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων για τον Άδη, για να δείξει από πού άντλησε στοιχεία για το χριστιανικό επέκεινα ο συγγραφέας της Αποκάλυψης.
Στη «Νέκυια», ο αναγνώστης θα βρει έναν «οδηγό» του Άδη, δηλαδή μια οργανωμένη καταγραφή για το τι πίστευαν ο Πλάτων, οι Ορφικοί, ο Πίνδαρος, οι Πυθαγόρειοι, ο Εμπεδοκλής κ.ά., σχετικά με το τι θα συναντήσει η ψυχή στον Κάτω Κόσμο και τι δίδασκαν στα Ελευσίνια μυστήρια. Ποια ήταν η τιμωρία και η κάθαρση των ψυχών στον Άδη;
Μετά το 1886 ανακαλύφθηκαν δεκάδες άλλες «Αποκαλύψεις» του Πέτρου, με παρόμοιο περιεχόμενο. Το κείμενο, που κατατάσσεται στα απόκρυφα Ευαγγέλια, δείχνει ότι στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ένα μεγάλο μέρος των χριστιανών πίστευαν για τον Άλλο Κόσμο ό,τι και οι «ειδωλολάτρες».
Φαίνεται έτσι ξεκάθαρα πως το κυρίαρχο δόγμα διαμορφώθηκε στους μετέπειτα αιώνες και πως δεν ήταν άμεση «κληρονομιά» του Χριστού και των μαθητών του.
Η «Νέκυια» είναι ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα της γερμανικής φιλολογίας τού 19ου αιώνα, ένα έργο που με τις τολμηρές αλλά πάντα τεκμηριωμένες θέσεις του άσκησε μεγάλη επίδραση όταν πρωτοεκδόθηκε το 1893 και προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τις απόψεις τόσο των Ελλήνων, όσο και των Ιουδαίων και των Χριστιανών.
Η παρούσα έκδοση έχει ενημερωθεί με τα νέα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το 1886, όπως τα ορφικά ελάσματα και ο Πάπυρος του Δερβενίου, αλλά και με τις νέες έρευνες πάνω στην ομηρική «Νέκυια» και στην «Αποκάλυψη» του Πέτρου.
Ο Άλμπερχτ Ντίτεριχ, κορυφαίος Γερμανός φιλόλογος του 19ου αι., φίλος του Έρβιν Ρόντε, επηρεασμένος από το έργο τού Νίτσε, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς μελετητές της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, του χριστιανισμού, του ιουδαϊσμού, του μιθραϊσμού, των μαγικών παπύρων κ.ά.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ι. Κυρτάτας
Μετάφραση: Μαρία Ευσταθίου
Επίμετρα: Δημήτρης Ι. Κυρτάτας, Ναννώ Μαρινάτου, Σπύρος Ι. Ράγκος, Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος

Μεγαλη Τριτη. Νικος Γκατσος


Κάτω απ’ τα λάβαρα της Ρώμης
στην τέντα της Μαγδαληνής
εσύ πατέρας της συγγνώμης
κι εμείς παιδιά της ηδονής.
Βραχνή ακούστηκε η κραυγή
στα καπηλειά της πολιτείας
εσύ αμνίον για σφαγή
κι εμείς κριοί της αμαρτίας.
Δε σε πτοήσαν οι Πιλάτοι
ούτ’ ο καιρός που ειν΄ εγγύς
εσύ στων ουρανών τα πλάτη
κι εμείς παρείσακτοι της γης
Μπορεί να είναι εικαστικό
Όλες οι αντιδράσεις:
Εσείς και 13 ακόμη

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

John Mearsheimer: Ukraine Conflict, is American Trap - A major war Russi...

Γιγαντώνονται οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις: Ανυποχώρητοι φοιτητές και κα...

Μόσχα: Διαρκείς προωθήσεις ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα του Ντονιέτσκ | O...

Προελαύνουν οι Ρωσικές δυνάμεις στο Ντονιέτσκ - Βομβαριδισμοί σε εγκατασ...

Douglas Macgregor: 2 Minutes Ago | Russia Ukraine War | Interview with D...

Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου 

Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω

Τὸν νυμφῶνά σου βλέπω, Σωτήρ μου κεκοσμημένον καὶ ἔνδυμα οὐκ ἔχω, ἵνα εἰσέλθω ἐν αὐτῷ, λάμπρυνόν μου τὴν στολὴν τῆς ψυχῆς, Φωτοδότα καὶ σῶσόν με.

✝️ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ

Exposing Ukraine’s Secret Police and Mission to Exterminate Christianity. Totally 230 billions in Ukrain.

Totally 230 billions in Ukrain. We are speaking of freedom, when we are (USA) who removed the elected government by coup. ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ! ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΔ ΔΥΣΗΣ!

Υποχωρεί ο Ουκρανικός στρατός από περιοχές στα Ανατολικά της χώρας | Ethnos

Συλλήψεις και καταστολή σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ. Η ΕΥΡΩΠΗ? Η ΕΛΛΑΔΑ?

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Jeffrey Sachs : UK Sending Depleted Uranium Amo To Ukraine. ΑΙ has started illegal involvement in assassinating human targets and their life environment

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ!... ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗς ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΆΛΛΗ ΝΕΑ ΦΑΣΗ.

"The Collapse Will Be WORSE Than 2008" | Peter Schiff's Last WARNING


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΑ ΠΛΕΟΝ..
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΒΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ?

UN Rapporteur REVEALS Truth About Gaza. Francesca Albanese Speaks to EU Parliament Group

Francesca P. Albanese (born 1977) is an Italian international lawyer and academic.[2] On 1 May 2022, she was appointed United Nations Special Rapporteur on the occupied Palestinian territories for a three-year term.[3] She is the first woman to hold the position.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ - Ανδρέας Λασκαράτος

 

21 λ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Φίλοι
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Η Κυριακή των Βαΐων κατά τον Ανδρέα Λασκαράτο

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η «ΣΠΙΘΑ» άναψε για τη Νέα Ελλάδα
Ο Μίκης Θεοδωράκης, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, άναψε χθες (1 Δεκεμβρίου 2010) τη «ΣΠΙΘΑ» του ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΥ ΠΥΡΟΣ για ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Κώστας Τσιαντής


«…ανέστιος ειν’, που χαίρεται αν ξεσπάσει
ανάμεσα σε φίλους και δικούς ξέφρενη αμάχη.»
Όμηρος (Ι, 63-64)


Του Ηλία Σιαμέλου (Από antibaro 7/12/2010)

Όντας περαστικός, είπα, το βλέφαρό μου για λίγο ν’ ακουμπήσω στου διαδικτύου τις φιλικές ιστοσελίδες! Να δω τα εκθέματα της σκέψης των πολλών, ν’ ακούσω τις ιαχές τους. Όμως άλλα είδαν τα μάτια μου στο θαμποχάρακτο κατώφλι τους. Ο ένας κρατάει την πύρινη ρομφαία, ο άλλος κοντάρια και παλούκια και πιο πέρα ο φίλος τρίβει την τσακμακόπετρά του, εκεί απόκοντα, στις νοτισμένες αναφλέξεις του συστήματος.
-Ω, είπα, ω θεληματάρικα παιδιά, που παίζετε κρυφτό, στα πιο ρηχά σοκάκια ενός εξωνημένου καθεστώτος. Κύματα, κύματα έρχονται τα λόγια σας με θόρυβο και φεύγουν. Δεν έχουν φτερά, δεν έχουν μέσα τους τούς ήχους των πονεμένων.
Μόνο να, κατηγόριες, κατηγόριες, και λόγια επικριτικά από ανθρώπους που εμφανίζονται σαν οι μοναδικοί κάτοχοι της αλήθειας. Κι όλα αυτά, τούτη τη μαύρη ώρα της γενικευμένης υπνογένειας! Δε μπορεί, είπα, κάπου θα υπάρχει η συζυγία των ψυχών, κάπου το πάρτι της στενοποριάς θα πάρει τέλος.
Μα τι θέλω να πω; Για ποιο πράγμα τόση ώρα τσαμπουνάω; Ναι, ναι, μα για του λύκου το χιονισμένο πέρασμα μιλάω ! Μια κίνηση έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης και πέσανε όλοι πάνω του για να τον φάνε. Και δε ρίχτηκαν πάνω του οι οχτροί, δεν όρμησε πάνω του της Νέας Τάξης η αρμάδα. Όρμησε το ίδιο το περιοδικό «Ρεσάλτο»! Όρμησε το μετερίζι εκείνο που στις σελίδες του την άστεγη ψυχή μας τόσα χρόνια είχαμε αποθέσει!

Είμαι στο Κοιμητήριο, δίπλα στον τάφο της γυναίκας μου. «Ερευνώ πέρα τον ορίζοντα και, σκύβοντας προσπαθώ με τα δάχτυλα να καθαρίσω την πλάκα του τάφου νάρθει ν’ ακουμπήσει η σελήνη…»*. Ναι, εκείνη μου το έλεγε: Πρόσεχε, πρόσεχε τον κόσμο μας. Πρόσεχε τους ανθρώπους, ενώ μου απάγγελνε με δάκρυα τους στίχους του αγαπημένου της ποιητή : «Αυτός αυτός ο κόσμος /ο ίδιος κόσμος είναι… Στη χάση του θυμητικού / στο έβγα των ονείρων … Αυτός ο ίδιος κόσμος / αυτός ο κόσμος είναι. Κύμβαλο κύμβαλο / και μάταιο γέλιο μακρινό!»…**
Σκέφτομαι, σκέφτομαι κι άκρη δε βρίσκω. «Τελικά αυτή η άμυνα που θα μας πάει, σαν μας μισήσουνε κι’ οι λυγαριές;»** *

Ναι, στο τέλος θα μισήσουμε τον ίδιο μας το εαυτό ή θα τρελαθούμε. Δε γίνεται τη μια μέρα να βάζεις στο εξώφυλλο του «Ρεσάλτο» τη φωτογραφία του Μίκη και την άλλη βάναυσα να τον λοιδορείς. Δε γίνεται τη μια μέρα να ελπίζεις στο φως και την άλλη να γουρουνοδένεσαι με το σκοτάδι. Δε γίνεται τη μια μέρα να προβάλλεις τις απόψεις του και την άλλη να τον ταυτίζεις με τη …Ντόρα!
Είναι αυτή η θαμπούρα απ’ την κακοσυφοριασμένη αιθάλη της Αθήνας που επηρεάζει ανθρώπους και αισθήματα; Είναι η πωρωμένη σκιά του Στάλιν που κατευθύνει ακόμη και σήμερα την εγκληματική παραλυσία των όντων;

Δεν έχω πρόθεση να ενταχτώ στο κίνημα του Θεοδωράκη. Όμως δε μπορώ να πω ότι δε χαίρομαι, όταν ακούω να ξεπετάγονται σπίθες μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, είτε αυτές προέρχονται από απλούς ανθρώπους ή από ανεμογέννητους προλάτες πρωτοπόρους. Φτάνει αυτές οι σπίθες να ανάψουν φωτιές, για να καεί τούτο το σάπιο καθεστώς, τούτη η παπανδρεοποιημένη χολέρα. Αν εμείς οι ξεπαρμένοι «κονταροχτυπιόμαστε» μέσα στης πένας τη χλομάδα κι είμαστε ανίκανοι ν’ ανάψουμε μια σπίθα στου καλυβιού μας τη γωνιά, ας αφήσουμε τουλάχιστον κάποιες περήφανες ψυχές να κάνουν αυτό που νομίζουν καλύτερα. Ας μην σηκώνουμε αμάχες κι ας μην πετάμε ανέσπλαγχνες κορώνες, όταν κάποιο κίνημα είναι ακόμη στα σπάργανα και δεν έχει δείξει το πρόσωπό του. Εκτός κι αν η μικρόνοιά μας ενοχλήθηκε, όταν ο Μίκης κάλεσε επίσημα τους Ανεξάρτητους πολίτες σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, σε κυβερνητικά ή μη σχέδια, που Ηθικά, Εθνικά, Δημοκρατικά, Ιστορικά, κατατείνουν στην υποτέλεια του Ελληνισμού.

Όμως, παρά το αλυσόδεμα, παρά τα μύρια δεινά που μας σωρεύουν, τούτος ο βράχος, που λέγεται Ελλάδα, εκπέμπει την κραυγή του. Και οι κραυγές του Μίκη, και οι κραυγές χιλιάδων αγωνιστών, όποιου χρώματος και νάναι, σε πείσμα κάθε ψωροκύβερνου, σε πείσμα κάθε καθεστωτικού βαρδιάνου, κάποια στιγμή θα ενωθούν, κάποια στιγμή στον άνεμο θα ανεβούν, για ν’ ακουστούν, να πιάσουν τόπο. Γιατί «κι ένας που έχει μυαλό νήπιου καταλαβαίνει, πως τώρα η Ελλάδα στην άκρα του άπατου γκρεμού κοντοζυγώνει»****

* Νίκος Εγγονόπουλος
** Οδυσσέας Ελύτης, «Το Άξιον Εστί»
*** Νίκος Εγγονόπουλος
****Όμηρος (Η, 379-482) , παράφραση.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΙΚΗ

ΑΡΝΗΣΗ: ΣΕΦΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ - Άμεση Δημοκρατία (Real Democracy)