Share |

Θεέ του ουρανού και του παντός,

αυτείν’ οι γραμματισμένοι,

αυτείν’ οι πολιτισμένοι,

έκαμαν και κάνουν αυτά τα λάθη…

Στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ


Expedia

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Ηλίας Σταμπολιάδης: Δημοκρατία ή Πρωθυπουργική Δικτατορία και Κομματοκρατία;

 

Δημοκρατία ή Πρωθυπουργική Δικτατορία και Κομματοκρατία;

Μία φίλη από την Ομογένεια των ΗΠΑ διερωτάται, «Μήπως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο λαός πρέπει να απαιτήσει την αλλαγή ηγεσίας? Μήπως οφείλουμε να το απαιτήσουμε απαριθμώντας τις πολιτικές που είναι καταστροφικές για τη χώρα μας (την υπακοή μας στις ΗΠΑ χωρίς ανταλλάγματα και με αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα αποφάσεις σε θεμελιώδη κοινωνικά θέματα χωρίς να ερωτηθεί ο λαός?» και δίδει μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα από τα πολλά για τα οποία θα έπρεπε να ερωτηθεί ο λαός.

Σε μία ευνομούμενη χώρα που θέλει να ονομάζεται Δημοκρατική θα έπρεπε ή έκφραση της λαϊκής θέλησης να είναι συνταγματικά θεσμοθετημένη και το ερώτημα της φίλης από την Αμερική, που αποτελεί ερώτημα μιας βουβής αν και ανήσυχης πλειοψηφίας, είναι επίκαιρο. Ή έλλειψη Δημοκρατίας και η παραβίαση της λαϊκής θέλησης εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνήσεων, δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο αλλά συμβαίνει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους από τις μεγάλες δυνάμεις. Αυτές εκμεταλλεύτηκαν τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την απελευθέρωση του από τον Τουρκικό ζυγό με σκοπό να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο και να μοιραστούν τα ιμάτια από την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν ήθελαν να δώσουν αφορμή αναβίωσης της Βυζαντινής καλουμένης Αυτοκρατορίας, διάδοχος της οποίας είναι ο Ελληνισμός τον οποίο μισούν θανάσιμα, όχι μόνο σαν απόγονο των αρχαίων Ελλήνων αλλά και σαν φορέα του Ελληνικού πολιτισμού και της Χριστιανικής Ορθοδοξίας. Αυτό που ήθελαν και θέλουν ήταν η δημιουργία και η μέχρι σήμερα συντήρηση ενός προτεκτοράτου στο οποίο να έχουν τον οικονομικό και κατά συνέπια τον πολιτικό έλεγχο.

Δολοφόνησαν τον Καποδίστρια με την συμβολή δικών μας ανθρώπων, επέβαλαν την Βαβαροκρατία και ανέδειξαν κυβερνήτες τύπου Κωλέττη, σε ακόμη νεώτερους χρόνους κατέστρεψαν τους Ηπειρώτες δημιουργώντας εκ του μη όντος το κράτος της Αλβανίας, επέφεραν τον εθνικό διχασμό με αποτέλεσμα την Μικρασιατική καταστροφή, υπέθαλψαν την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, υπέταξαν την Ελλάδα οικονομικά με την αποβιομηχανοποίηση της, την εμπορική της καταστροφή, με παράδειγμα τις πυρκαγιές στο ΜΙΝΙΟΝ, τον ΚΑΤΡΑΝΤΖΟ και τον ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ, εξασφάλισαν την οικονομική κατοχή με τα μνημόνια, την πολιτική κατοχή με την τροποποίηση του Συντάγματος που κατέστησε την Δημοκρατία σε Πρωθυπουργική και Κομματική Δικτατορία ελεγχομένων Βουλευτών, πέτυχαν το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, προωθούν την αντικατάσταση του πληθυσμού με λαθραίους και αλλόθρησκους μη κοινωνικά ενσωματούμενους μετανάστες, την γεωπολιτική υποτέλεια, την ηθική διαφθορά αλλά και την διαστρέβλωση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης των Ελλήνων με το πρόσχημα ότι άλλοι τεχνολογικά ανεπτυγμένοι λαοί το έχουν αποδεχθεί. Όλα αυτά τα έχουν πετύχει με την ανάδειξη προδοτικών κυβερνήσεων και κυβερνητών, μερικοί των οποίων θεωρούνται Εθνάρχες, με γνωστά ονόματα τα οποία δεν αναφέρω αποφεύγοντας εθνικό διχασμό καθόσον μέρος του λαού έχει βαυκαλιστεί από την καλοπληρωμένη επιστημονική προπαγάνδα, εξαρτάται από το κομματικό καθεστώς και ένα άλλο είναι εμφανώς διεφθαρμένο και γίνεται ανεκτό με το πρόσχημα του δικαιωματισμού. Θλίψη δημιουργεί το γεγονός ότι η Επίσημη Εκκλησία δεν παίρνει θέση με το πρόσχημα της μη ανάμιξης της στην πολιτική ζωή απαρνούμενη την Όντως Ζωή.

Αυτό που προτείνω στο ερώτημα της φίλης από την Αμερεική είναι αρχικά η απαίτηση του λαού για αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει καταντήσει την Δημοκρατία σε Πρωθυπουργική και Κομματική Δικτατορία. Στον αγώνα του λαού για την διεκδίκηση του δικαιώματος του για την ύπαρξη ενός Συντάγματος έχουμε αφιερώσει το όνομα της πλατείας Συντάγματος, της κεντρικότερης πλατείας των Αθηνών. Επιπλέον προτείνω η εκλογή του/της Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται απευθείας από τον λαό. Επιπλέον προτείνω να υπάρχει η δυνατότητα εκλογής ανεξαρτήτων βουλευτών εφόσον λαμβάνουν το εκλογικό μέτρο της περιφέρειας τους, η ψήφος να γίνει υποχρεωτική για τους ενήλικους πολίτες άνω των εικοσιενός ετών και τέλος να γίνονται δημοψηφίσματα για θέματα εθνικής σημασίας όπως η επιλογή της σωστής πλευράς της ιστορίας π.χ. Ουκρανία, Παλαιστίνη, η δομή της παιδείας , ο δημόσιος έλεγχος κοινωφελών επιχειρήσεων, και η αποδοχή ή μη νεοφανών θεμάτων όπως η παραβίαση της ανθρώπινης φύσης.

Ηλίας Σταμπολιάδης

Μηχανικός Μεταλλείων, Μεταλλουργός

πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η «ΣΠΙΘΑ» άναψε για τη Νέα Ελλάδα
Ο Μίκης Θεοδωράκης, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, άναψε χθες (1 Δεκεμβρίου 2010) τη «ΣΠΙΘΑ» του ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΥ ΠΥΡΟΣ για ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Κώστας Τσιαντής


«…ανέστιος ειν’, που χαίρεται αν ξεσπάσει
ανάμεσα σε φίλους και δικούς ξέφρενη αμάχη.»
Όμηρος (Ι, 63-64)


Του Ηλία Σιαμέλου (Από antibaro 7/12/2010)

Όντας περαστικός, είπα, το βλέφαρό μου για λίγο ν’ ακουμπήσω στου διαδικτύου τις φιλικές ιστοσελίδες! Να δω τα εκθέματα της σκέψης των πολλών, ν’ ακούσω τις ιαχές τους. Όμως άλλα είδαν τα μάτια μου στο θαμποχάρακτο κατώφλι τους. Ο ένας κρατάει την πύρινη ρομφαία, ο άλλος κοντάρια και παλούκια και πιο πέρα ο φίλος τρίβει την τσακμακόπετρά του, εκεί απόκοντα, στις νοτισμένες αναφλέξεις του συστήματος.
-Ω, είπα, ω θεληματάρικα παιδιά, που παίζετε κρυφτό, στα πιο ρηχά σοκάκια ενός εξωνημένου καθεστώτος. Κύματα, κύματα έρχονται τα λόγια σας με θόρυβο και φεύγουν. Δεν έχουν φτερά, δεν έχουν μέσα τους τούς ήχους των πονεμένων.
Μόνο να, κατηγόριες, κατηγόριες, και λόγια επικριτικά από ανθρώπους που εμφανίζονται σαν οι μοναδικοί κάτοχοι της αλήθειας. Κι όλα αυτά, τούτη τη μαύρη ώρα της γενικευμένης υπνογένειας! Δε μπορεί, είπα, κάπου θα υπάρχει η συζυγία των ψυχών, κάπου το πάρτι της στενοποριάς θα πάρει τέλος.
Μα τι θέλω να πω; Για ποιο πράγμα τόση ώρα τσαμπουνάω; Ναι, ναι, μα για του λύκου το χιονισμένο πέρασμα μιλάω ! Μια κίνηση έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης και πέσανε όλοι πάνω του για να τον φάνε. Και δε ρίχτηκαν πάνω του οι οχτροί, δεν όρμησε πάνω του της Νέας Τάξης η αρμάδα. Όρμησε το ίδιο το περιοδικό «Ρεσάλτο»! Όρμησε το μετερίζι εκείνο που στις σελίδες του την άστεγη ψυχή μας τόσα χρόνια είχαμε αποθέσει!

Είμαι στο Κοιμητήριο, δίπλα στον τάφο της γυναίκας μου. «Ερευνώ πέρα τον ορίζοντα και, σκύβοντας προσπαθώ με τα δάχτυλα να καθαρίσω την πλάκα του τάφου νάρθει ν’ ακουμπήσει η σελήνη…»*. Ναι, εκείνη μου το έλεγε: Πρόσεχε, πρόσεχε τον κόσμο μας. Πρόσεχε τους ανθρώπους, ενώ μου απάγγελνε με δάκρυα τους στίχους του αγαπημένου της ποιητή : «Αυτός αυτός ο κόσμος /ο ίδιος κόσμος είναι… Στη χάση του θυμητικού / στο έβγα των ονείρων … Αυτός ο ίδιος κόσμος / αυτός ο κόσμος είναι. Κύμβαλο κύμβαλο / και μάταιο γέλιο μακρινό!»…**
Σκέφτομαι, σκέφτομαι κι άκρη δε βρίσκω. «Τελικά αυτή η άμυνα που θα μας πάει, σαν μας μισήσουνε κι’ οι λυγαριές;»** *

Ναι, στο τέλος θα μισήσουμε τον ίδιο μας το εαυτό ή θα τρελαθούμε. Δε γίνεται τη μια μέρα να βάζεις στο εξώφυλλο του «Ρεσάλτο» τη φωτογραφία του Μίκη και την άλλη βάναυσα να τον λοιδορείς. Δε γίνεται τη μια μέρα να ελπίζεις στο φως και την άλλη να γουρουνοδένεσαι με το σκοτάδι. Δε γίνεται τη μια μέρα να προβάλλεις τις απόψεις του και την άλλη να τον ταυτίζεις με τη …Ντόρα!
Είναι αυτή η θαμπούρα απ’ την κακοσυφοριασμένη αιθάλη της Αθήνας που επηρεάζει ανθρώπους και αισθήματα; Είναι η πωρωμένη σκιά του Στάλιν που κατευθύνει ακόμη και σήμερα την εγκληματική παραλυσία των όντων;

Δεν έχω πρόθεση να ενταχτώ στο κίνημα του Θεοδωράκη. Όμως δε μπορώ να πω ότι δε χαίρομαι, όταν ακούω να ξεπετάγονται σπίθες μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, είτε αυτές προέρχονται από απλούς ανθρώπους ή από ανεμογέννητους προλάτες πρωτοπόρους. Φτάνει αυτές οι σπίθες να ανάψουν φωτιές, για να καεί τούτο το σάπιο καθεστώς, τούτη η παπανδρεοποιημένη χολέρα. Αν εμείς οι ξεπαρμένοι «κονταροχτυπιόμαστε» μέσα στης πένας τη χλομάδα κι είμαστε ανίκανοι ν’ ανάψουμε μια σπίθα στου καλυβιού μας τη γωνιά, ας αφήσουμε τουλάχιστον κάποιες περήφανες ψυχές να κάνουν αυτό που νομίζουν καλύτερα. Ας μην σηκώνουμε αμάχες κι ας μην πετάμε ανέσπλαγχνες κορώνες, όταν κάποιο κίνημα είναι ακόμη στα σπάργανα και δεν έχει δείξει το πρόσωπό του. Εκτός κι αν η μικρόνοιά μας ενοχλήθηκε, όταν ο Μίκης κάλεσε επίσημα τους Ανεξάρτητους πολίτες σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, σε κυβερνητικά ή μη σχέδια, που Ηθικά, Εθνικά, Δημοκρατικά, Ιστορικά, κατατείνουν στην υποτέλεια του Ελληνισμού.

Όμως, παρά το αλυσόδεμα, παρά τα μύρια δεινά που μας σωρεύουν, τούτος ο βράχος, που λέγεται Ελλάδα, εκπέμπει την κραυγή του. Και οι κραυγές του Μίκη, και οι κραυγές χιλιάδων αγωνιστών, όποιου χρώματος και νάναι, σε πείσμα κάθε ψωροκύβερνου, σε πείσμα κάθε καθεστωτικού βαρδιάνου, κάποια στιγμή θα ενωθούν, κάποια στιγμή στον άνεμο θα ανεβούν, για ν’ ακουστούν, να πιάσουν τόπο. Γιατί «κι ένας που έχει μυαλό νήπιου καταλαβαίνει, πως τώρα η Ελλάδα στην άκρα του άπατου γκρεμού κοντοζυγώνει»****

* Νίκος Εγγονόπουλος
** Οδυσσέας Ελύτης, «Το Άξιον Εστί»
*** Νίκος Εγγονόπουλος
****Όμηρος (Η, 379-482) , παράφραση.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΙΚΗ

ΑΡΝΗΣΗ: ΣΕΦΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ - Άμεση Δημοκρατία (Real Democracy)